Pravila privatnosti

Ova pravila o privatnosti (“pravila”) objašnjavaju kako VV-OBUĆA-TRGOVINA d.o.o., Braće Kazić 7, Jastrebarsko; OIB: 92982101845; MB:00658472; (dalje u tekstu: “VV-OBUĆA”, voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. VV-OBUĆA-TRGOVINA d.o.o. je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Ova se Pravila primjenjuju na obradu osobnih podataka koju vršimo u okviru našeg poslovanja, uključujući posebice u vezi s Vašim korištenjem našeg web mjesta www.klompe-i-natikace.hr, kao i naših profila na društvenim mrežama:
Facebook, Instagram i Pinterest.

Načelno, osobnim podacima se smatraju bilo koji podaci pomoću kojih se može identificirati pojedinac, izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, prezime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator, ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet pojedinca.

Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.
Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: VV-OBUĆA-TRGOVINA d.o.o.

Adresa: Braće Kazić 7, Jastrebarsko

Telefonski broj: +385(0)996898103

E-pošta: info@klompe-i-natikace.hr

1. Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada kontaktirate VV-OBUĆU, kada se pretplatite na naš newsletter, kada ispunite našu anketu ili pružite povratne informacije o našoj robi i uslugama itd.).
Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada podatke prikupljamo promatranjem.

U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebat ćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da date privolu prilikom pretplate na newsletter.
Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti VV-OBUĆA i/ili naši pouzdani partneri.

Svaki posjetitelj može samovoljno odabrati da li pristaje na korištenje kolačića (marketinških servisa i analitike).
VV-OBUĆA koristi vaše osobne podatke samo u onoj mjeri u kojoj je predviđeno važećim zakonom, osim u slučaju potrebe suda ili državnih organa kako bi se osiguralo poštivanje zakonskih odredbi.
Za točnost i istinitost podataka koje dajete VV-OBUĆI, sami ste odgovorni. VV-OBUĆA nije odgovorna za primljene netočne, lažne ili tuđe podatke. Unosom podataka (ime, prezime, e-mail adresa, telefonski broj telefona i ostali podaci) izričito se slažete da možemo pohraniti i obraditi te osobne podatke.

 • VV-OBUĆA koristi vaše osobne podatke samo za unaprijed određene svrhe:
  a. sklapanje i provedba Ugovora o pružanju usluga (korisnički račun) ili poduzimanje radnji na zahtjev budućeg kupca prije njegovog sklapanja (Vaše podatke obrađujemo radi održavanja Vašeg korisničkog računa, tako da možete uživati u prednostima koje nudimo, npr. postavljanju narudžbi bez potrebe za popunjavanjem obrasca svaki put iznova, pristup povijesti kupovine, upravljanju svojim pristancima na internet mjestu itd. i omogućavate korištenje drugih usluga dostupnih na našoj internet stranici);
  b. sklapanje i provedba Ugovora o prodaji ili poduzimanje radnji na zahtjev budućeg kupca prije njegovog zaključenja (Vaši osobni podaci potrebni su nam da bismo mogli obraditi Vašu narudžbu i izvršavanje sklopljenog ugovora – posebno, potvrdu o njegovom podnošenju ili slanje odabranog proizvoda Vama, kao i ako trebamo s Vama kontaktirati u vezi s tim pitanjem);
  c. primanje i obrada pritužbi;
  d. provođenje nagradnih igara, posebno odabir pobjednika i realizacija nagrada;
  e. prezentiranje reklama, ponuda ili promocija (popusta) u vezi s proizvodima ili uslugama voditelja obrade i njegovih partnera (čiji se trenutni popis nalazi u Internet trgovini) namijenjenih svim primateljima, posebno u svrhu pružanja Newslettera;
  f. procjena i analiza korisnikovih aktivnosti i informacija, uključujući automatiziranu obradu osobnih podataka (profiliranje), prezentiranje općih reklama, ponuda ili promocija (popusta) u vezi s proizvodima ili uslugama voditelja obrade i njegovih partnera na prilagođeni način u interesu određenog kupca (bez da to bitno utječe na njegove odluke), posebno radi pružanja Newslettera, kao i provođenja tržišne i statističke analize;
  g. naplata potraživanja, kao i obrana od zahtjeva, uključujući zahtjeve treće strane – u slučaju korištenja većine funkcionalnosti Internet trgovine i aplikacije;
  h. ispunjavanje zakonskih obveza voditelja obrade, npr. Zakona o računovodstvu, Općeg poreznog zakona, posebno u slučaju naplatnih ugovora;
  i. vođenje korespondencije s klijentima, uključujući odgovaranje na poruke klijenata.

U slučaju punoljetnog kupca, uz njegovu dodatnu suglasnost, osobni podaci mogu se obrađivati i u svrhu predstavljanja, kreiranja, dodjele i provedbe oglasa, ponuda ili promocija (popusta) posvećenih određenom kupcu u vezi s proizvodima ili uslugama voditelja obrade i njegovih partnera, prilagođenih njegovim preferencijama (profiliranje), kao rezultat automatiziranog donošenja odluka, koji mogu imati pravne učinke na njega ili na njega značajno utjecati, npr. kroz namjenski kratkoročni popust za određeni proizvod koji je nedavno pregledao u našoj Internet trgovini (opcija nije dostupno osobama koje nisu punoljetne ili su punoljetne, ali nisu dale privolu za takvu obradu podataka).

2. Koje podatke koristimo o Vama?

 • Voditelj obrade može obrađivati posebno sljedeće osobne podatke kupca:
  a. koristeći Internet trgovinu:
  – Osobni podaci navedeni u obrascu prilikom registracije korisničkog računa ili narudžbe u Internet trgovini (posebno: ime i prezime; e-mail adresa; kontakt broj; adresa [ulica, kućni broj, broj stana, poštanski broj, grad, država], adresu prebivališta /tvrtke/registriranog ureda [ako se razlikuje od adrese za dostavu], broj bankovnog računa) te ostale podatke prikupljene tijekom korištenja Internet trgovine;
  – Osobne podatke pružene za upotrebu newslettera (e-mail adresa), a koji su dostupni i pri korištenju kontaktnog obrasca ili pruženi pri podnošenju reklamacija;
  – Osobni podaci pruženi za sudjelovanje u nagradnim igrama;
  – Druge podatke, posebno dobivene na temelju aktivnosti kupca na Internetu ili u poslovnicama VV-OBUĆA, uključujući podatke dobivene putem Internet trgovine ili drugih komunikacijskih kanala s kupcem, upotrebom kolačića i sličnih tehnologija.
  b. dopunom podataka sadržanih u prijavnim obrascima koji voditelju obrade omogućuju provođenje reklamnih kampanja/nagradnih igara u sklopu Internet stranice Facebook, korisnik svaki put pruža voditelju obrade osobne podatke navedene u obrascu, a koji mogu posebno sadržavati: ime, prezime, adresu za dopisivanje, adresu e-pošte, telefonski broj, broj cipela.

3. Korištenje naših internetskih stranica

Na našim internetskim stranicama i u mobilnim aplikacijama koristimo kolačiće (engl. cookies), alate za praćenje, postupke ciljanog oglašavanja i dodatke za povezivanje s društvenim mrežama te prikupljamo logove i podatke o Vašoj geolokaciji o čemu Vas detaljnije obavješćujemo u narednim odjeljcima ove Politike.

3.1. Logovi

Prilikom Vašeg posjeta našemu mrežnome mjestu određeni se podaci o načinu Vašeg korištenja naših internetski stranica automatski šalju preko preglednika koji koristite na svom uređaju na poslužitelj našeg mrežnog mjesta, odnosno aplikacije i privremeno se pohranjuju u tzv. log datoteci. Riječ je o sljedećim podacima koji se šalju, pohranjuju i brišu automatski, bez našeg utjecaja:

 • IP-adresa Vašeg uređaja s kojim se putem interneta spajate na naše internetske stranice;
 • datum i vrijeme spajanja;
 • naziv i URL datoteke kojoj pristupate;
 • URL internetske stranice, preko koje ste se povezali s našom internetskom stranicom;
 • kojim se preglednikom koristite, kao i eventualno vrsta operativnog sustava na Vašem uređaju.

IP adresa označava mjesto Vašeg uređaja (npr. računala, tableta, mobitela i sl.) na internetu, a URL je poveznica do određenog sadržaja na internetu.
Važno je napomenuti da se ne radi o Vašim osobnim podacima, jer na temelju gore navedenih podataka nije moguće utvrditi Vaš identitet, osim u iznimnim slučajevima kada se IP adresa može smatrati osobnim podatkom.
Obrada je ove vrste podataka, posebice IP adrese Vašeg uređaja, nužna za potrebe legitimnih interesa VV-OBUĆA ili trećih osoba. Naši legitimni interesi sastoje se u pružanju Vam boljeg online iskustva prilikom posjeta našem mrežnom mjestu. Zato navedene osobne podatke prikupljamo, odnosno obrađujemo u sljedeće svrhe:

 • radi omogućavanja Vam bržeg povezivanja s internetskim stranicama našeg mrežnog mjesta;
 • radi poboljšanja Vašeg iskustva korištenja našeg mrežnog mjesta;
 • radi procjene sigurnosti i stabilnosti naših sustava; te
 • u druge administrativne svrhe.

Podaci se pohranjuju na rok od 48 mjeseci te se zatim automatski brišu.

3.2. Kolačići

Kolačiće koristimo na našim internetskim stranicama također za potrebe legitimnih interesa VV-OBUĆA ili trećih osoba. Naši se legitimni interesi sastoje u optimizaciji našeg mrežnog mjesta.

Kolačići su male datoteke koje se automatski preuzimaju preko Vašeg preglednika i pohranjuju na Vašem uređaju (računalu, laptopu, tabletu, pametnom telefonu i sl.) prilikom Vašeg posjeta našem mrežnom mjestu. Kolačić neće na Vašem uređaju uzrokovati štetu, ne sadrži viruse, trojance ili drugi štetni softver. U kolačiću se pohranjuju informacije o Vašem uređaju, ali to nisu Vaši osobni podaci. Kolačići služe da Vaše iskustvo korištenja našeg mrežnog mjesta učinimo jednostavnijim i ugodnijim.

Većina preglednika automatski prihvaćaju kolačiće. Možete svoj preglednik konfigurirati na način da se na Vašem uređaju ne pohranjuju kolačići ili da se uvijek pojavljuje obavijest o kolačiću prije njegove pohrane na Vaš uređaj. Potpuna deaktivacija kolačića može onemogućiti ispravno funkcioniranje svih značajki našeg mrežnog mjesta. Trajanje pohrane kolačića ovisi, između ostaloga, o njihovoj vrsti.
Tako, koristimo privremene kolačiće koji traju do završetka sesije i automatski se brišu nakon zatvaranja Vašeg preglednika. U njima se čuvaju privremene informacije za vrijeme Vaše posjete našem mrežnom mjestu.

Osim toga, u svrhu pojednostavnjenja korištenja našeg mrežnog mjesta koristimo trajne kolačiće koji se pohranjuju na Vaš uređaj i ostaju na njemu određeno vrijeme i nakon zatvaranja Vašeg preglednika. Takvi kolačići služe da prilikom Vašeg ponovnog posjeta mrežno mjesto prepozna da ste već posjećivali njegove internetske stranice ili da ste se već prijavili na svoj korisnički račun, kao i da se tom prilikom automatski ponovno aktiviraju postavke koje ste ranije već unijeli tako da ih ne morate ponovo unositi.

Konačno, koristimo i kolačiće za evidenciju statistika o korištenju našeg mrežnog mjesta kako bismo Vam mogli na temelju takvih statističkih analiza pružiti posebno prilagođene informacije i optimalnu ponudu naših proizvoda i usluga. Ti se kolačići nakon određenog vremena automatski brišu.

3.3. Targetiranje i retargetiranje

Na našem mrežnom mjestu i našim profilima na društvenim mrežama koristimo mjere targetiranja, tj. usmjeravanja naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih priopćenja i aktivnosti na ciljane skupine kupaca i retargetiranja, tj. ukratko prikazivanja naših ih, marketinških, odnosno promidžbenih priopćenja na internetskim stranicama trećih osoba.

Targetiranje se isto tako vrši pomoću kolačića koji sadrže podatke o tome za koje ste od naših proizvoda već ranije pokazali interes. Takva posebna vrsta reklamnih kolačića omogućuje da Vam se, s jedne strane, prikazuju relevantniji oglasi, a s druge strane ograničava se broj prikaza pojedinog oglasa. Takvi nam kolačići pomažu u mjerenju učinkovitosti naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih aktivnosti.
Usto koristimo i kolačiće za tzv. retargetiranje, odnosno ponovno targetiranje, tj. prikazivanje Vam naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih oglasa ili drugih priopćenja na internetskim stranicama trećih osoba čak i po proteku određenog vremena nakon što ste posjetili naše mrežno mjesto. Takvi kolačići „pamte“ informacije o našim proizvodima i/ili uslugama za koje ste pokazali interes prilikom posjeta našem mrežnom mjestu i omogućuju nam preciziranje obraćanje našoj ciljanoj skupini kupaca na internetu čak i kada nisu na našem mrežnom mjestu.
Pravna osnova za targetiranje, odnosno retargetiranje sastoji se u našem legitimnom interesu, naime, da naše reklamne, marketinške, odnosno promidžbene aktivnosti prilagodimo ciljanoj skupini naših kupaca. Svrha je targetiranja, odnosno retargetiranja da poboljšamo i povećamo interakciju s našim potencijalnim kupcima tako da Vam se prikazuju prvenstveno naša reklamna, marketinška, odnosno promidžbena priopćenja za koja smo procijenili da će Vama biti potencijalno najzanimljivija. U obostranom je interesu da Vas ne zamaramo s reklamnim sadržajima koji Vama nisu zanimljivi. Targetiranje i retargetiranje vrši se na pseudonimizirani način, tj. tako da nam ne omogućuje Vašu identifikaciju. Posebice, ti se podaci ne povezuju s Vašim identifikacijskim osobnim podacima.

Kolačiće za targetiranje, odnosno retargetiranje možete isključiti u postavkama svog preglednika. Takvi se kolačići inače automatski brišu nakon 48 mjeseci.3.4. Google Analitika

Za potrebe legitimnih interesa VV-OBUĆA ili trećih osoba optimizacije našeg mrežnog mjesta, koristimo Google Analitiku, usluge analiza mrežnog mjesta koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD (dalje: Google). U vezi s tim uslugama analiziranja stvaraju se pseudonimizirani korisnički profili i koriste se kolačići. Putem kolačića prikupljaju se podaci o Vašem korištenju našeg mrežnog mjesta koje se prenose se na Googleove poslužitelje i tamo se pohranjuju:

 • vrsta i verzija preglednika;
 • vrsta i verzija operativnog sustava;
 • URL internetske stranice, odnosno aplikacije preko koje ste se povezali s našom internetskom stranicom;
 • IP-adresa Vašeg uređaja s kojim se putem interneta spajate na naše internetske stranice;
 • vrijeme spajanja.

Navedeni se podaci koriste za vrednovanje korištenja mrežnog mjesta, izradu izvješća o aktivnostima na mrežnom mjestu i pružanje usluga povezanih s uporabom mrežnog mjesta i interneta u svrhu istraživanja tržišta i upravljanja mrežnim mjestom. Navedeni se podaci mogu prenositi trećim osobama na temelju ugovora ili zakona. Vaša se IP-adresa ni u kojem slučaju e ne povezuje s drugim podacima Googlea. IP-adrese se anonimiziraju (tzv. IP-Masking).

Usluga Google Analitika upotrebljava kolačiće koji su pohranjeni na vašem računalu i omogućavaju analizu korištenja internetske stranice. Informacije koje kolačić skuplja o vašoj upotrebi ove Internetske stranice uglavnom se šalju na poslužitelj tvrtke Google u Europi (ili u državi članici Europskog gospodarskog područja) radi anonimizacije vaše IP adrese, kako bi se time isključila referiranje na osobu. Tek nakon što je IP adresa anonimizirana, skraćena IP adresa prenosi se na poslužitelj tvrtke Google u SAD, gdje se pohranjuje. Samo u iznimnim slučajevima na poslužitelj tvrtke Google u SAD šalje se potpuna IP adresa te se tamo skraćuje. Ova Internetska stranica koristi uslugu Google Analitiku s proširenjem za anonimno skupljanje IP adresa (tzv. maskiranje IP adrese). Google u naše ime upotrjebljava prikupljene podatke kako bi analizirala vaše korištenje Internetske stranice, sastavila izvješća o aktivnostima na Internetskoj stranici i pružila nam druge usluge vezane za korištenje Internetske stranice. IP adresa koju vaš preglednik šalje u kontekstu usluge Google Analitike ne kombinira se s ostalim Googleovim podacima.

Spremanje kolačića na svom uređaju možete onemogućiti u postavkama svog preglednika, ali napominjemo kako to može utjecati na na Vaše korisničke doživljaje, odnosno na uredni rad značajki našeg mrežnog mjesta. Osim toga, evidentiranje podataka prikupljenih putem kolačića koji se odnose na Vaše korištenje, uključujući Vašu IP-adresu, kao i njihovu daljnju obradu od strane Googlea možete onemogućiti preuzimanjem dodatka za blokiranje Google Analitike. Time će se na Vašem uređaju pohraniti opt-out kolačić za odjavu koji će onemogućiti buduće evidentiranje Vaših podataka prilikom posjeta odgovarajuće internetske stranice preko istog preglednika. Drugim riječima, kolačić za odjavu važi samo za isti preglednik na istom uređaju i samo za naše internetske stranice. Ako u svom pregledniku izbrišete ovaj kolačić, morat ćete ponovno odjaviti Google Analitiku.

Dodatne informacije o zaštiti podataka pri korištenju usluge Google Analitike možete pronaći ovdje https://www.google.com/analytics/terms/, http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html i policy.google.com/privacy?hl=hr .

3.5. Google Search Console

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika te analize posjećenosti našoj web stranici koristimo Google Search Console.
Google Webmaster tools koristimo za praćenje statistike vlastite stranice. Osim te analize aplikacija omogućuje praćenje i popravljanje indexiranja i pogrešaka na internet stranici, te razne druge opcije poboljšanja funkcionalnosti naše stranice. Putem toga vršimo i strukturiranje podataka preko sitemap.xml i robots.txt datoteka. Google Search Console u naše ime, analizira korištenje ove web stranice. Informacije koje Google Webmaster Tools prikupi u vezi s vašim korištenjem ove internet stranice, stavljaju se na raspolaganje putem rezultata u anonimnom obliku. Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.
Za daljnje informacije o Google Search Console pogledajte https://www.google.com/webmasters.

3.6. Google reCAPTCHA

Kako bismo osigurali veću sigurnost prilikom unošenja podataka na naše web stranice, u određenim slučajevima koristimo Googleovu reCAPTCHA (u daljnjem tekstu: reCAPTCHA) uslugu.

To se prvenstveno koristi za provjeru vjerodostojnosti posjetitelja (kako bi se spriječili napadi) na naše web stranice (npr. putem kontakt obrasca) s ciljem utvrđivanja dolazi li promet od fizičke osobe ili je riječ o zloupotrebi. Usluga uključuje slanje IP adresa i bilo koje druge podatke koje Google treba za uslugu reCAPTCHA (npr. Informacije o web stranici koju ste pregledali, vremenu kada ste pregledali web stranicu i na što ste kliknuli).

Više o reCAPTCHA i Googleovim pravilima o privatnosti možete pročitati na sljedećim web lokacijama: www.google.com/recaptcha/intro/v3beta.html i https://policies.google.com/privacy?hl=hr.
Obrada podataka putem ReCAPTCHA provodi se na temelju članka 6 (1) (f) GDPR. Kao voditelj obrade i vlasnik web stranica, imamo legitiman interes osigurati da naša web stranica bude zaštićena od zlonamjernog automatiziranog unosa, posjeta i neželjene pošte.

3.7. Google fontovi

Google Fonts (nekada Google Web Fonts) direktorij je s preko 800 fontova koji Google svojim korisnicima stavlja na raspolaganje besplatno.

Pomoću Google fontova možemo koristiti fontove na vlastitom web mjestu i ne moramo ih prenositi na vlastiti poslužitelj. Google fontovi važna su komponenta u održavanju visoke kvalitete naše web stranice. Svi Googleovi fontovi automatski se optimiziraju za web, što štedi količinu podataka i velika je prednost, posebno za upotrebu na mobilnim uređajima.

Kad posjetite našu web stranicu, fontovi se preuzimaju s Googleovog poslužitelja. Ovaj vanjski poziv prenosi podatke na Googleov poslužitelj. Na ovaj način Google također prepoznaje da vi ili vaša IP adresa posjećujete naše web mjesto. Google Fonts API razvijen je kako bi smanjio upotrebu, pohranu i prikupljanje podataka krajnjih korisnika na ono što je potrebno za pravilno pružanje fontova. Google Fonts sigurno pohranjuje CSS i zahtjeve za fontovima na Google i stoga je zaštićen. Pomoću prikupljenih podataka o upotrebi Google može utvrditi koliko dobro se primaju pojedinačni fontovi. Google objavljuje rezultate na internetskim stranicama za analizu, poput Google Analyticsa. Google također koristi podatke iz vlastitog alata za indeksiranje da bi utvrdio koje web stranice koriste Googleove fontove. Ovi su podaci objavljeni u bazi podataka BigQuery tvrtke Google Fonts. Poduzetnici i programeri koriste web uslugu Google BigQuery za ispitivanje i premještanje velike količine podataka. Treba napomenuti, međutim, da se sa svakim zahtjevom za Google Font informacije kao što su postavke jezika, IP adresa, verzija preglednika, razlučivost zaslona preglednika i ime preglednika automatski prenose na Googleov poslužitelj. Nije jasno jesu li ti podaci spremljeni ili ih Google nije jasno priopćio.

Google na jedan dan pohranjuje zahtjeve za CSS imovinu na svojim poslužiteljima koji se uglavnom nalaze izvan EU. To nam omogućuje upotrebu fontova uz pomoć Googleove tablice stilova. Tablica stilova predložak je formata koji se može koristiti za brzu i jednostavnu promjenu dizajna ili fonta web stranice, na primjer. Datoteke fontova Google pohranjuje godinu dana. Ovime Google slijedi cilj iz temelja poboljšati vrijeme učitavanja web stranica. Kad se milijuni web stranica odnose na iste fontove, one se pohranjuju u predmemoriju nakon prvog posjeta i odmah se ponovno pojavljuju na svim ostalim web stranicama koje su kasnije posjećene. Ponekad Google ažurira datoteke fontova kako bi smanjio veličinu datoteke, povećao pokrivenost govorom i poboljšao dizajn.
Podaci koje Google pohranjuje dan ili godinu ne mogu se jednostavno izbrisati. Podaci se automatski prenose Googleu kada se pristupi stranici. Da biste mogli prije vremena izbrisati ove podatke, morate kontaktirati Googleovu podršku na https://support.google.com/?hl=de&tid=211132217. U ovom slučaju sprečavate pohranu podataka samo ako ne posjećujete naše web mjesto. Za razliku od ostalih web fontova, Google nam omogućuje neograničen pristup svim fontovima. Stoga možemo imati neograničen pristup moru fontova i na taj način izvući maksimum iz naše web stranice. Više informacija o Google fontovima i drugim pitanjima možete pronaći na https://developers.google.com/fonts/faq?tid=211132217. Iako se Google tamo bavi problemima zaštite podataka, on ne sadrži stvarno detaljne podatke o pohrani podataka. Relativno je teško dobiti stvarno precizne podatke o pohranjenim podacima od Googlea. Također možete pročitati koje podatke Google bilježi i za što se ti podaci koriste na https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

3.8. Dodaci za povezivanje s društvenim mrežama

Za potrebe legitimnih interesa VV-OBUĆA ili trećih osoba radi dodatne promocije našeg društva, proizvoda i usluga, na svom mrežnom mjestu postavljamo dodatke za povezivanje s društvenim mrežama Facebook, Instagram i Pinterest. Takve promidžbene i reklamne svrhe smatraju se legitimnim interesima u smislu odredbi Uredbe. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je pružatelj odgovarajuće društvene mreže. Dodaci za povezivanje s društvenim mrežama aktiviraju se metodom dvostrukog klika za bolju zaštitu privatnosti posjetitelja našeg mrežnog mjesta.

Facebook

Na našem mrežnom mjestu koristi se dodatak za društvenu mrežu Facebook kojeg nudi Facebook Inc. iz SAD-a. Facebookov dodatak označen je Facebookovim logotipom ili dodatkom „Like“ odnosno „Share”. Kada aktivirate takav dodatak (prvi klik), Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka šalje se izravno Vašem pregledniku i ugrađuje se u našu internetsku stranicu. Putem takve ugradnje Facebook prikuplja podatak o tome da je Vaš preglednik pristupio nekoj našoj internetskoj stranici, čak i ako nemate vlastiti profil na Facebooku ili ako niste u tom trenutku prijavljeni na svoj profil na Facebooku. Ti se podaci (uključujući Vašu IP-adresu) putem Vašeg preglednika šalju izravno Facebookovim poslužiteljima koji se mogu nalaziti i u SAD-u i tamo pohranjuju. Ako ste u trenutku posjeta našim internetskim stranicama prijavljeni na svoj profil na Facebooku, Facebook može Vaš posjet našem mrežnom mjestu neposredno povezati s Vašim profilom na Facebooku. Ako aktivirate gumb „Like“, ti se podaci također izravno šalju Facebookovim poslužiteljima i tamo pohranjuju. Podaci se osim toga objavljuju i na Vašem profilu na Facebooku i prikazuju Vašim prijateljima na Facebooku. Ako ne želite da Facebook poveže podatke o Vašem posjetu našem mrežnom mjestu neposredno s Vašim profilom, morate se prije posjeta našem mrežnom mjestu odjaviti s Facebooka.
O svrhama i opsegu prikupljanja i daljnje obrade i uporabe podataka od strane Facebooka kao i o Vašim pravima s tim u vezi te o mogućim postavkama za zaštitu Vaše privatnosti možete saznati na Facebookovim Pravilima o upotrebi podataka.
Facebookove dodatke možete na svom pregledniku u potpunosti onemogućiti i pomoću odgovarajućih dodataka za blokiranje Facebooka.

Instagram

Na našem mrežnom mjestu koristi se dodatak za društvenu mrežu Instagram kojeg nudi Instagram Inc. iz SAD-a. Dodatak za Instagram Feed je dodatak za WordPress koji omogućuje prikaz fotografija objavljenih na Vašem profilu na Instagramu na internetskim stranicama. Kada aktivirate takav dodatak (prvi klik), Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Instagramovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka šalje se izravno Vašem pregledniku i ugrađuje se u našu internetsku stranicu. Putem takve ugradnje Instagram prikuplja podatak o tome da je Vaš preglednik pristupio nekoj našoj internetskoj stranici. Ti se podaci (uključujući Vašu IP-adresu) putem Vašeg preglednika šalju izravno Instagramovim poslužiteljima koji se mogu nalaziti i u SAD-u i tamo pohranjuju.
O svrhama i opsegu prikupljanja i daljnje obrade i uporabe podataka od strane Instagrama kao i o Vašim pravima s tim u vezi te o mogućim postavkama za zaštitu Vaše privatnosti možete saznati na Instagramovoj Politici privatnosti.
Instagramove dodatke možete na svom pregledniku u potpunosti onemogućiti i pomoću odgovarajućih dodataka za blokiranje Instagrama.

Pinterest

Ako posjetite naš poslovni račun “Klompe i Natikače” na Pinterestu, mi ćemo obraditi osobne podatke povezane s ovim posjetom, bez obzira jeste li registrirani ili prijavljeni na Pinterest ili ne. Ovaj račun nam omogućuje da predstavimo našu tvrtku korisnicima Pinteresta i ljudima koji posjećuju naš Pinterest račun te komuniciramo s tim ljudima.

Podaci koje izravno date vi i Pinterest koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s klijentima i potencijalnim klijentima kao legitimni interes, kako bismo vam mogli ponuditi informacije vama najzanimljivije. Pinterest operaterima poslovnih računa pruža funkciju koja nam omogućuje anonimizirane statističke podatke o korisnicima i posjetiteljima našeg računa. Ove statistike bilježe ih Pinterest kada korisnici i posjetitelji stupe u interakciju s našim računom. Ti se podaci prikupljaju uz pomoć tzv. kolačića. To su male tekstualne datoteke koje Pinterest pohranjuje putem preglednika na medij za pohranu uređaja koji koristi posjetitelj web stranice (računalo, prijenosno računalo, tablet, pametni telefon itd.).

Za informacije o pravnoj osnovi obrade podataka, svim primateljima i svakom prijenosu vaših podataka u treću zemlju putem Pinteresta, pogledajte pravila o privatnosti https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy i smjernice za kolačiće https://policy.pinterest.com/en/cookies od Pinteresta.

Kolačići koji su već pohranjeni mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku. Osim toga, možete spriječiti instalaciju kolačića tako da u skladu s tim prilagodite postavke preglednika. Naša web stranica koristi komponente (ovdje: ‘Pinterest plugin’) iz društvene mreže Pinterest, kojom upravlja Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irska (‘Pinterest’). Kada pozovete stranicu na našoj web stranici koja sadrži takav gumb, vaš preglednik može uspostaviti izravnu vezu s Pinterestovim poslužiteljima ako je gumb aktivan. Sadržaj gumba Pinterest prenosi izravno u vaš preglednik, koji ga integrira u web stranicu. U ovom slučaju nemamo utjecaja na opseg podataka koje Pinterest prikuplja s gumbom, ali pretpostavljamo da je i vaša IP adresa zabilježena. Da biste saznali o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Pinteresta, kao i o vašim povezanim pravima i mogućnostima podešavanja za zaštitu vaše privatne sfere, pogledajte Pinterestovu politiku privatnosti kojoj možete pristupiti putem sljedeće poveznice: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy.

3.9. Sklapanje i izvršenje ugovora

Sklapanje ugovora

Predmet poslovanja VV-OBUĆA uključuje, između ostalog, maloprodaju u trgovinama, kao i prodaju na daljinu roba i usluga putem internetske trgovine na našem mrežnom mjestu. U vezi s tim obrađujemo Vaše osobne podatke potrebne za sklapanje i izvršenje ugovora, posebice:
• ime i prezime;
• lozinku;
• adresa za ispostavljanje računa i isporuku;
• adresa e-pošte za kontakt;
• podaci za izdavanje računa i plaćanje;
• eventualno datum rođenja;
• eventualno broj telefona ili mobitela za kontakt
• tvrtka i OIB tvrtke.

Pravna osnova za ovu obradu Vaših osobnih podataka sadržana je u odredbi članka 6. stavka 1. točke (b) Uredbe, tj. jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem ste ugovorna strana ili kako bi se poduzele radnje na Vaš zahtjev prije sklapanja s Vama takvog ugovora. Vaše ćemo osobne podatke u navedene svrhe obrađivati i čuvati do izvršenja odgovarajućeg ugovora i 5 (slovima: pet) godina nakon toga u dokazne svrhe u slučaju eventualnih sporova, odnosno u dužem roku ako je propisan zakonom ili drugim propisom donesenim na temelju zakona (primjerice, u porezne svrhe).

3.10. Marketing i promidžba naših proizvoda i usluga, uključujući profiliranje

Izravni marketing e-poštom

Vaše ćemo osobne podatke obrađivati u marketinške svrhe za što ćemo od Vas tražiti izričitu privolu, odnosno suglasnost prilikom predaje registracijskog obrasca na našim internetskim stranicama.
Naime, koristit ćemo Vaše osobne podatke da Vas obavještavamo o našim marketinškim aktivnostima poput popusta, akcija ili nagradnih igara, o našoj ponudi, primjerice o novim proizvodima ili uslugama, kao i za komunikaciju s Vama u slučaju ako nas kontaktirate s pitanjima, prijedlozima ili primjedbama u vezi s našim proizvodima ili poslovnoj djelatnosti.
Osim toga, Vaše osobne podatke možemo koristiti za potrebe internih analiza izvješća o ponašanju naših kupaca u cilju poboljšanja naše ponude, marketinških i promidžbenih aktivnosti te poslovanja općenito. U takvim slučajevima možemo koristiti metode automatizirane obrade osobnih podataka za potrebe tzv. profiliranja, odnosno izrade profila.
Davanje osobnih podataka za navedene svrhe je dobrovoljno, ali su nam ti podaci potrebni da bismo te svrhe mogli ostvariti, odnosno da bismo Vas mogli informirati o našim marketinškim, odnosno promidžbenim aktivnostima ili odgovoriti na Vaša pitanja, primjedbe ili zahtjeve. Stoga, ako nam ne date sve ili neke od podataka, nećete moći sudjelovati u određenom programu pogodnosti, odnosno nećete primati one marketinške sadržaje na one načine za koje niste dali svoju privolu, odnosno suglasnost.
U svakom trenutku nas možete obavijestiti da više ne želite primati naše reklamne, marketinške, odnosno promidžbene materijale te ćemo odmah prestati s takvom komunikacijom, a Vaše ćemo osobne podatke brisati iz naših sustava u skladu s pravilima o čuvanju i brisanju osobnih podataka.
Nećemo obrađivati Vaše osobne podatke ni u kakve druge svrhe bez posebne prethodne obavijesti o tome, a po potrebi i Vaše zasebne privole.

Primanje newslettera

Na našem mrežnom mjestu također nudimo mogućnost da se prijavite za primanje našeg newslettera. Svoju prijavu i privolu za primanje našeg newslettera također možete povući u svakom trenutku korištenjem linka za odjavu ili upućivanjem odgovarajućeg zahtjeva na adresu e-pošte info@klompe-i-natikace.hr

MailerLite

MailerLite Limited, Irish registered company at Ground Floor, 71 Lower Baggot Street, Dublin 2, D02 P593, Irska.
Ovo je servis koji koristimo za dostavljanje e-mail marketing kampanja i u okviru njega se nalaze slijedeći podaci: IP i e-mail adresa. Prijavom na nawsletter na našim stranicama Vaša emial adresa se sprema pod našim računom na MailerLite servere koji su smješteni u Europskoj Umiji.
Navedeni servisi su u potpunosti usklađeni sa GDPR regulativama i pružaju najviši nivo zaštite vaših podataka. Za detaljnije informacije pročitajte njihovu Politiku privatnosti: https://www.mailerlite.com/legal/privacy-policy i sugurnosnu izjavu: https://www.mailerlite.com/legal/security-statement.

4. Koja je pravna osnova za obradu Vaših podataka?

Osnova za obradu osobnih podataka kupca je prije svega potreba za ispunjenjem ugovora u kojem je kupac stranka ili potreba da se poduzmu radnje na njegov zahtjev prije sklapanja samog ugovora (čl. 6 st. 1 slovo b) GDPR). To se prije svega odnosi na osobne podatke dane u obrascu prilikom registracije korisničkog računa, narudžbe i zaključivanja kupoprodajnog ugovora u Internet trgovini, primjerice ime i prezime; e-mail adresa; kontakt broj; adresa [ulica, kućni broj, broj stana, poštanski broj, grad, država], broj bankovnog računa i slično.
U slučaju osobnih podataka koji su nam dostavljeni u vezi s pritužbom kupca, pravna osnova za njihovu obradu je nužnost izvršenja/usluge ugovora o prodaji reklamirane robe.

U slučaju postupaka obrade podataka u marketinške svrhe osnova za takvu obradu je privola, a u određenim slučajevima i ispunjenje ciljeva proizašlih iz legitimnih interesa voditelja obrade ili njegovih partnera (čl. 6 st. 1 slovo f) GDPR), u kojem slučaju partneri ne sudjeluju u obradi podataka o klijentima. S druge strane, u mjeri u kojoj partneri voditelja obrade također mogu imati izravan pristup tim informacijama – pravni temelj za takvu obradu je privola kupca (čl. 6 st. 1 slovo a) GDPR).

Pravna osnova za obradu podataka potrebnih za slanje newslettera putem e-maila je privola ispitanika koji istu daje upisom podataka u odgovarajući prozor na Internet stranici ili aktivnim označavanjem kućice.
Za predstavljanje, kreiranje, nagrađivanje i provedbu oglasa, ponuda ili promocija (popusta) posvećenih kupcu, koji se temelje isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, što može značajno utjecati na odluke kupaca, pravna je osnova također privola ispitanika (čl. 6 st. 1 slovo a), čl. 22 st. 2 slovo c) GDPR). Međutim, to se odnosi samo na punoljetne kupce.
U druge (ostale) svrhe, osobni podaci kupca mogu se obrađivati na temelju:
a. privole – npr. osobe koje se prijavljuju na nagradne igre (čl. 6 st. 1 slovo a) GDPR);
b. obavezujućih propisa – kada je obrada potrebna kako bi se ispunila zakonska obveza voditelja obrade, npr. kad se obrada temelji na poreznim ili računovodstvenim propisima; izdavanje računa (čl. 6 st. 1 slovo c) GDPR);
c. potreba za svrhe koje nisu gore navedene, a koje proizlaze iz legitimnog interesa voditelja obrade ili treće strane, posebno za utvrđivanje, istragu ili obranu zahtjeva, komuniciranje s kupcima, uključujući komuniciranje putem kontakt obrazaca i odgovaranje na poruke kupaca, tržišne i statističke analize (čl. 6 st. 1 slovo f) GDPR).

5. S kime dijelimo Vaše podatke

Partneri voditelja obrade mogu u ograničenoj mjeri sudjelovati u obradi osobnih podataka, pri čemu oni postupaju kao izvršitelji obrade, posebno oni koji tehnički pomažu u učinkovitom vođenju Internet trgovine, uključujući komunikaciju s našim klijentima (npr. podržavaju nas u slanju e-mailova, kod oglašavanja – također u marketinškim kampanjama), pružatelji usluga hostinga ili ICT usluga, prijevoznici ili agenti koji obavljaju dostavu narudžbi, subjekti koji servisiraju elektroničko plaćanje u Internet trgovini, tvrtke koje servisiraju softver, podržavaju voditelja obrade u marketinškim kampanjama, kao i pružatelji pravnih i savjetodavnih usluga.

Vaše osobne podatke možemo otkriti, odnosno omogućiti pristup Vašim osobnim podacima nadležnim tijelima sukladno zakonskim obvezama, nekim od naših poslovnih partnera, primjerice, marketinškim agencijama koje angažiramo za organizaciju određenih promidžbenih aktivnosti ili pružateljima IT usluga koji održavaju naše informacijsko-komunikacijske mreže i sustave, poslovnim bankama ili pružateljima usluga kartičnog poslovanja u vezi s izvršenjem kupoprodaje.Vaše podatke trebamo podijeliti s našom partnerskom dostavnom službom “DPD Croatia d.o.o.” kako bismo osigurali da naručeni proizvodi stignu do Vas bez zastoja.

S takvim smo partnerima sklopili ugovore kojima se osiguravaju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite Vaših osobnih podataka, obveza njihove obrade isključivo sukladno našim uputama i obveza čuvanja njihove povjerljivosti, kao i zabrana korištenja Vaših osobnih podataka u bilo koje svrhe osim određenih u odgovarajućem ugovoru.

U svakom slučaju Vaše osobne podatke ne prenosimo izvan granica Europskog gospodarskog prostora čije zemlje-članice osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka.

Iznimno, podaci koji se prikupljaju putem različitih kolačića društvenih mreža i drugih trećih osoba iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) mogu se prenositi na njihove poslužitelje koji se mogu nalaziti u SAD-u. U takvom slučaju, prijenos osobnih podataka vršit će se ili u okviru europsko-američkog sustava zaštite privatnosti Privacy Shield ili na temelju ugovora s primateljima Vaših osobnih podataka u takvim zemljama usklađenih sa Standardnim ugovornim klauzulama za prijenos osobnih podataka odobrenim od strane Europske komisije, a kako bi se zajamčila razina zaštite Vaših osobnih podataka sukladna zahtjevima europskog prava o zaštiti osobnih podataka.

Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za VV-OBUĆA mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

6. Prenose li se Vaši podaci i u treće zemlje (izvan Europskog gospodarskog prostora)?

Kada voditelj obrade koristi alate koji podržavaju svakodnevne operacije koje su dostupne, npr. Google, osobni podaci kupaca mogu se prenijeti u zemlju izvan Europskog gospodarskog prostora, posebno u Sjedinjene Američke Države (SAD) ili drugu zemlju u kojoj entitet s kojim voditelj obrade surađuje održava alate za obradu osobnih podataka.

Voditelj obrade je osigurao odgovarajuću zaštitu prenesenih osobnih podataka korištenjem standardnih klauzula o zaštiti podataka donesenih na temelju odluka Europske komisije i sklapanjem ugovora o povjerljivosti podataka koji ispunjavaju zahtjeve GDPR-a. U slučaju prijenosa podataka iz Europe u SAD, neki entiteti koji imaju sjedište u SAD mogu dodatno osigurati odgovarajuću razinu zaštite podataka u tzv. Privacy Shield (više informacija o ovoj temi dostupno je na: https://www.privacyshield.gov/).

7. Koja prava imate?

Svaki kupac ima u svakom trenutku pravo na:
– podnošenje prigovora nadležnom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka);
– prijenos osobnih podataka koji su dostavljeni voditelju obrade i koji se obrađuju na automatizirani način, a obrada se provodi na temelju pristanka ili na temelju ugovora, npr. drugom voditelju obrade;
– pristup osobnim podacima (uključujući npr. primanje potvrde da se njegovi osobni podaci obrađuju);
– zahtjeve za ispravljanje osobnih podataka i ograničenje obrade (npr. ako su osobni podaci netočni) ili brisanje osobnih podataka (npr. ako ne želite da obrađujemo podatke, pod uvjetom da ih nismo dužni čuvati temeljem zakona);
– povlačenje svake privole dane voditelju obrade u bilo kojem trenutku, pri čemu povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja;
– prigovor na obradu osobnih na temelju legitimnog interesa voditelja obrade ili treće strane, uključujući obradu u svrhu marketinga (ako ne postoje drugi valjani legitimni razlozi za obradu koji nadmašuju interese kupca).
Vaša prava u vezi s našom obradom Vaših osobnih podataka su:
i. na pristup svojim osobnim podacima, tj. pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se na Vas odnose, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju;
ii. na ispravak, odnosno nadopunu netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose bez nepotrebnog odgađanja, među ostalim i davanjem dodatne izjave;
iii. na brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, posebice u slučajevima ako:
– više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
– su nezakonito obrađeni;
– povučete, u cijelosti ili djelomično, privolu koju ste nam dali za obradu Vaših osobnih podataka u navedene svrhe i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu;
– moraju se brisati zbog poštovanja pravne obveze prema važećim pravnim propisima;
iv. na ograničavanje obrade u sljedećim slučajevima:
– ako osporavate točnost svojih osobnih podataka, na razdoblje kojim se nama omogućuje provjera točnosti osobnih podataka;
– ako je obrada nezakonita, ali se protivite brisanju Vaših osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe;
– ako mi više ne trebamo osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
v. u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka za potrebe direktnog marketinga, što uključuje zabranu izrade profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom;
vi. podnijeti pritužbu u vezi s obradom Vaših osobnih podataka Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb (www.azop.hr).
Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, možete nam se obratiti sa zahtjevom na adresu e-pošte info@klompe-i-natikace.hr

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR), imate pravo znati gdje su pohranjeni vaši podaci. Na zahtjev, uvijek ćemo vas obavijestiti u odgovarajuće vrijeme o vrsti podataka koje zadržavamo, svrsi pohrane i mogućim primateljima.

Čuvat ćemo vaše osobne podatke, koje ste nam dostavili trajno, do otkaza, zahtjeva za brisanjem, povlačenja suglasnosti. Ako zatražite brisanje vaših podataka ili želite otkazati pretplatu na naše obavijesti, prestat ćemo vas izvješćivati u roku od 30 dana od dana primitka zahtjeva za otkazivanje.

Više o promjeni Vaših podataka pronađite ovdje.

8. Koliko dugo ćemo čuvati Vaše podatke?

Prikupljeni podaci za gore navedene svrhe bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ispunjenje specifične svrhe radi koje se određeni osobni podaci obrađuju.

Vaši se osobni podaci neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što voditelj obrade razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni.
Osobni se podaci mogu pohranjivati tijekom razdoblja korištenja Internet trgovine, a brišu se nakon tri godine od posljednje aktivnosti kupca u sklopu Internet trgovine.

Voditelj obrade će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka (primjerice osobni podaci koji su sadržani na računu čuvaju se najmanje 11 godina u skladu s odredbama Zakona o računovodstvu).

Ako ste dali privolu za obrađivanje određenih osobnih podataka, ti će se podaci obrađivati do povlačenja privole. Ako izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa Vaše osobne podatke voditelj obrade neće obrađivati u budućnosti (primjerice u svrhu određenih marketinških aktivnosti koje voditelj obrade provodi na temelju legitimnog interesa).

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.

Ako ste nam uputili prigovor, Vaše kontaktne podatke kao i Vaš prigovor čuvamo najmanje godinu dana od primitka prigovora kako bismo udovoljili našoj zakonskoj obvezi zaštite potrošača.

Ukoliko su osobni podaci povezani s tehnologijom kolačića, isti se pohranjuju sve dok ove datoteke ne izbrišete pomoću postavki preglednika / uređaja ili dok se oni automatski ne uklone nakon proteka vremena njihovog pohranjivanja (gdje brisanje datoteka nije uvijek isto kao i brisanje osobnih podataka dobivenih tim datotekama, otuda i mogućnost prigovora).

Osobne ćemo podatke pohranjivati duže u slučaju da korisnik ima bilo kakvih zahtjeva prema voditelju obrade, u svrhu ostvarenja potraživanja od strane voditelja obrade ili u svrhu obrane od tužbi trećih strana, tijekom razdoblja određenog pravnim propisima.
Ovisno o opsegu osobnih podataka i svrhama njihove obrade, zahtjevi vremenskih perioda pohrane istih podataka mogu biti različiti. U tom slučaju primjenjuje se duži rok pohrane osobnih podataka.

9. Kako štitimo Vaše podatke?

Sigurnost Vaših osobnih podataka iznimno nam je važna. Stoga smo osigurali da se Vaši osobni podaci obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s važećim pravnim propisima i standardima prakse. Provodimo odgovarajuće tehničke, fizičke i organizacijske mjere za zaštitu podataka od sigurnosnih rizika kao što su slučajni, neovlašteni, nezakoniti ili na drugi način neželjeni pristup podacima, njihovo uništavanje ili gubitak ili otkrivanje te osiguravamo takvu razinu sigurnosti koja odgovara rizicima obrade podataka.

Vaši podaci se čuvaju na zaštićenoj internoj serverskoj infrastrukturi kojoj je pristup neomogućen izvana. Pristup serverskoj infrastrukturi imaju samo osobe ovlaštene za njezino održavanje, a pristup osobnim podacima imaju samo naši ovlašteni radnici, odnosno ugovorni suradnici s ograničenim pravima obrade sukladno pravilima sadržanim u ovoj Politici privatnosti.

U internetskom okruženju Vaši se osobni podaci, uključujući posebice podatke o plaćanjima, prenose se uz primjenu uobičajenog sigurnosnog standarda SSL (Secure Socket Layer). SSL je sigurni i provjereni standard koji se koristi, primjerice, i kod online bankinga.

10. Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao “kolačiće”. Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se  rezultati koji su relevantni za vas.
Koristimo sljedeće kolačiće:
1) privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima,
2) kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda,
3) korisničke sigurnosne kolačiće koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja,
4) kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za video player, za trajanja pregleda,
5) kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda,
6) trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda (ili malo duže),
7) kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža za prijavljene članove društvene mreže,
8) kolačiće dodataka društvenih mreža namijenjene praćenju,
9) promidžbene kolačići trećih strana te
10) analitičke kolačiće .
Obrađujemo kolačiće samo uz vaš pristanak. Možete prihvatiti, prihvatiti djelomično ili odbiti korištenje kolačića, samo provjerite postavke u vašem pregledniku. Međutim, napominjemo kako neke od značajki naše web stranice možda neće funkcionirati bez kolačića. Tražeći suglasnost predstavit ćemo svrhu u koju ćemo obrađivati ovu vrstu informacija te ćemo vas obavijestiti o vašim pravima.
Možete pronaći više informacija o kolačićima u Pravilima o korištenju kolačića (cookies).

11. Ažuriranje i promjena

Dijelovi izjave o privatnosti mogu se mijenjati ili ažurirati. Prije upotrebe naših ponuda provjerite važeću izjavu o privatnosti kako biste bili upoznati sa svim promjenama ili mogućnostima ažuriranja.

12. Ažuriranje uvjeta korištenja

Zbog stalnih tehničkih i zakonskih inovacija, uvjeti korištenja moraju se s vremena na vrijeme mijenjati, odnosno ažurirati. Prije svake upotrebe naše web stranice, molimo vas da vidite kada je objavljena posljednja verzija web stranice.

13. Autorska i druga prava

Čitav sadržaj naših web stranica, uključujući tekstove, slike i grafičke prezentacije, audio i video datoteke, osim ako nije izričito navedeno drugačije, je naša imovina ili imovina naših partnera. Zaštićen sadržaj može se koristiti bez odobrenja samo u privatne svrhe, i ne u javne ili komercijalne svrhe (preuzimanje, reprodukcija). Neovlaštena uporaba ili zlouporaba svih oznaka, logotipa, je zabranjena. Stoga upozoravamo da kršenje naših autorskog prava ili drugih zaštićenih prava može rezultirati kaznenom prijavom.

14. Druge web stranice

VV-OBUĆA web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.
Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

15. Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ovo pravila stupaju na snagu 25. svibnja 2018., a objavit će se na web stranici.

Pin It on Pinterest

Share This
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna Povratak u Trgovinu